Въведете име на хотел или част от име. За да видите всички хотели натиснете тук.

 

Времето, Варна

 

[ language ]
English
Deutsch
Français
Russian
Romanian
Hungarian

Варна

   
Варна е третият по големина град в България след София и Пловдив, разположен на територия от 29 км2 с население от 335 000 души. Варна е индустриален център с отлични пътища и международен транспорт по въздух, суша и вода. Тук има корабен и корабноремонтен завод, пристанище. Варна е световноизвестен курорт. В неговите околности - в курорта Златни Пясъци - отсядат хиляди туристи. Домакин е на много международни прояви като Международният музикален фестивал "Варненско лято", Филмовият фестивал "Любовта е лудост", Филмовият фестивал "Златната Роза" и др.

Фестивалният и Конгресен Център се намира до входа на Морската градина и е създаден с цел домакинство на: конгреси, симпозиуми, фестивали, концерти, представления, изложби, базари. Центърът разполага с 11 многофункционални зали, 250 м2 изложбена площ, луксозни ресторанти и кафенета. Оборудван е с модерна техника, а организацията е на ниво.
Разположението на града по северното крайбрежие на Черно море, както и богатите природни ресурси, го превръщат в един от най-известните курортни центрове в Европа и най-големия в черноморския регион. Едновременно с това той е пресечна точка на пътя между Средния изток и Западна Европа.

Международното летище служи за връзkа с Европейски и междунаротни дестинации. Международно летище Варна обслужва главно туристически компании и има редовни и чартърни полети до повече от 35 страни и 101 града.
Освен пристанището, международното летище и добрите железопътни и сухопътни транспортни връзки, Варна притежава една от най-добрите телекомуникационни мрежи.   *Фестивален и Конгресен Център
Варненският Археологически музей заема 2000 кв.м.площ и има 32 зали, в които са изложени постоянни експозиции: Праистория, Античност, Средновековие, Възрожденски иконопис.Тук се намира и най-старото златно съкровище в света. Неговата възраст датира от преди 4000г.пр.хр.
Военноморският музей е един от символите на град Варна. Разположен е в най-южната част на морската градина. Красивата сграда на музея е построена през 1878 година за италианския консул Асарето. В парка е подредена колекция от морски оръдия, старият фар на варненското пристанище и един от първите български миночистачи. Експозицията е подредена в 12 зали, проследяващи морската история на региона от древността до наши дни. Най-ценният експонат е миноносецът ''Дръзки'', прославил се с торпилирането на турския кръстосвач ''Хамидие''. Това е единственият кораб от този тип, съхранен до наши дни. От месец август 2004г. миноносецът"Дръзки" отвори врати за всички посетители, които искат да разберат повече за него.

   *Варненската опера
Парк-музей "Владислав Варненчик" е посветен на битката край Варна на 10.ХI.1444 г., изграден в центъра на някогашното бойно поле.
Природонаучният музей във Варна изучава и популяризира организмовия свят на Черно море и българското черноморско крайбрежие. В научно отношение експозицията е построена въз основа на еволюционния принцип и е обособена в три раздела: Геология, Растителност и Животински свят.
Етнографският музей–Варна е открит на 27 юли 1974 г. Музеят е разположен във възрожденска къща от типа “Симетрични къщи”, която е построена около 1860 година. В музея е показано богатото разнообразие в културата и бита на населението на Варненския край от втората половина на XIX и началото на XX в.

Музеи


   Римски терми


 Делфинариум


*Археологически музей 
*Българската култура


  Градсkи часовник


   *Пристанище Варна


   *Варненската гара


   *Летище Варна


© 1997-2009 Anons 94 AD. All Rights Reserved. Golden Sands, Varna 9007, Bulgaria
This page is a part of Golden sands resort official web site http://www.goldensands.bg

Last update: Mon, 1 October, 2007 12:55